pijl

Wie je bent…

Vanochtend had ik een interessante discussie over de waarde van een CV. De kortste samenvatting van die discussie was dat ik vergeleken met mijn gesprekspartner relatief weinig waarde hecht aan een CV. En dat bracht me bij mijn overtuiging over het CV als voorspeller voor succes in een organisatie. Ik denk dat het voorspellend vermogen van het CV laag is, en eigenlijk alleen maar lager wordt.

Wat zegt een CV?

De meeste CV’s die ik zie zeggen eigenlijk niet zo gek veel. Natuurlijk, ze geven een mooi chronologisch overzicht van de opleidingen die iemand heeft genoten, van de organisaties waar iemand heeft gewerkt en van de functies die iemand heeft gehad. Ook staat op de meeste CV’s wel een verhaaltje over waar iemand sterk in is. Tegelijk weten we ook dat op meer dan de helft van de CV’s zaken mooier gemaakt zijn dan ze waren. Maar los daarvan, wat zegt een CV nu echt over hoe goed iemand het gaat doen in de nieuwe functie, bij de nieuwe organisatie? Gelukkig weten de meeste recruiters echt wel waar ze op moeten letten hoor, maar ik ben ervan overtuigd dat veel talent niet eens een recruiter te spreken krijgt op basis van het CV.

Wat definieert succes?

Wat maakt je succesvol in een functie of bij een organisatie? Wat zorgt ervoor dat je boven het maaiveld uitsteekt en dat mensen om je heen het gevoel hebben dat ze op je kunnen bouwen? Wat bepaalt of je overeind blijft in een steeds complexere wereld? Dat is, zeker wanneer je verder komt in je loopbaan, niet kennis. Een juiste basis is lekker natuurlijk, en veel parate kennis is ook plezierig, maar het maakt zeker niet het verschil. Kennis wordt volgens mij zelfs overgewaardeerd. Laten we eerlijk zijn, de meeste functies zijn minder complex dan die van een rakettechnoloog. Uiteindelijk gaat het om je eigenschappen, je ambitie en de juiste fit met de cultuur van een organisatie. Doe mij maar iemand die nieuwsgierig is, met ambitie, doorzettingsvermogen en gevoel voor humor. Die lekker schakelt in een kleine, informele organisatie waar het gaat om resultaten. Dat pielen met systemen en procedures leert zo iemand vanzelf wel.

Wat succes echt definieert is vooral wie je bent…