pijl

Sprekers Finance on a Mission 2019

Timothy Prescott
Director of Data Science – IG&H en voormalig lid van het analytics team van Barack Obama

De Nederlands-Amerikaanse Timothy Prescott is datascientist en heeft veel ervaring met het realiseren van betere besluitvorming door middel van datascience in verschillende contexten. Timothy speelde een rol in de verkiezing van president Barack Obama, als lid van het analytics-team. Later werkte hij voor een snelgroeiende Amerikaanse datascience start-up met funding van Eric Schmidt. Momenteel werkt hij bij een Nederlands adviesbureau waar hij de datascience afdeling heeft opgezet.

De mogelijkheden van datascience nemen alleen maar toe; “we generen elke dag meer data dan de dag ervoor en de analysetechnieken worden steeds krachtiger”, aldus de veelgevraagde spreker en opiniemaker. Datascience biedt daarmee in de basis veel nieuwe mogelijkheden om nauwkeuriger te werk te gaan. Tegelijkertijd kunnen die nieuwe mogelijkheden ook ingezet worden voor doeleinden waar we wellicht minder enthousiast over zijn. Het is daarom als betrokken burger in het algemeen en als Finance Professional in het bijzonder zaak niet alleen na te denken over wat er met datascience kan en mag, maar vooral ook over wat we verantwoord vinden. Dat past bij een leidende rol die Finance Professionals in de organisatie moeten nemen en betrokken burgers in de maatschappij. Tijdens Finance on a Mission 2019 neemt Timothy je mee in een prikkelende discussie rondom deze vraagstukken. Analytics ontmoet leiderschap dus.

Ali Niknam
Oprichter en CEO bunq

Ali Niknam is geboren in Canada en heeft Iraanse roots. Ali begon zijn eerste bedrijf toen hij zestien jaar oud was. Toen hij begin twintig was richtte Ali TransIP op, de grootste domeinnaam en web hosting provider van Nederland. In 2012 startte hij een nieuwe missie: het radicaal veranderen van de bancaire sector. In dat jaar startte hij met bunq, een onafhankelijke bank die zich richt op het weghalen van de grenzen en barrières van de traditionele banken. Tijdens Finance on a Mission neemt Ali je mee in zijn visie op de toekomst, de organisatie van de toekomst en de rol die Finance daar volgens hem in speelt.

Edo Roos Lindgreen
Professor of Data Science in Auditing, Director Executive Programmes, UvA

Edo is als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en is directeur van de Executive Programmes bij de Business School van de universiteit. Hij maakte de overstap naar de UvA vanuit een rol als partner bij KPMG. Edo is gespecialiseerd in de impact van grote technologische veranderingen op organisaties in het algemeen en de Finance functie in het bijzonder. Het technologisch landschap waarin Finance Professionals hun werk doen, wordt steeds complexer. Grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data bieden volop kansen voor Finance Professionals om hun werk te doen. Tijdens Finance on a Mission geeft Edo zijn beeld van de impact van technologische veranderingen op organisaties en de Finance functie.

Han Gerrits
VP Innovation & Strategy Capgemini Invent, professor E-business & IT-industry VU

Han is als hoogleraar verbonden aan de Vrije Universiteit en is VP Innovation & Strategy bij Capgemini Invent. Hij wordt gezien als een autoriteit op het gebied van innovatie en digitale transformatie. Hij weet als geen ander hoe je op het snijvlak van technologie en organisatie komt tot innovatie. Han heeft verschillende boeken en artikelen op zijn naam staan. Als spreker is hij energiek en de praktijkvoorbeelden die hij gebruikt geven kracht aan zijn verhaal. In deze editie van Finance on a Mission neemt Han je mee in wat digitale technologie betekent voor innovatie bij organisaties en de de rol die je vanuit Finance kunt pakken om de organisatie te laten excelleren.

Frank Verbeeten
Professor Accounting, UvA Business School

Frank is hoogleraar Accounting aan de Business School van de Universiteit van Amsterdam. Hij doet veel onderzoek naar de impact van digitale technologie op de Finance functie en publiceert regelmatig over de uitkomsten van die onderzoeken. Frank heeft vanuit zijn onderzoek een ongeëvenaard beeld van de daadwerkelijke stand van zaken ten aanzien van de mate waarin Finance professionals al in aanraking komen met digitale technologie. Zijn onderzoek vormt daarmee een wake up calldie Finance professionals helpt in het voorbereiden op een toekomst waarin Finance een belangrijke rol blijft vervullen in organisaties. Ook dit jaar doen we onderzoek naar de stand van de transformatie. Op Finance on a Mission gaat Frank in op de uitkomsten. Waar staan we nu eigenlijk echt?

Lodewijk Lockefeer
CFO, Royal Zeelandia Group

Lodewijk is per 1 september de nieuwe CFO van Royal Zeelandia Group, een globale speler in bakkers ingrediënten, met operaties in meer dan 30 landen, en 3,200 werknemers. Voor hij als CFO begon bij Royal Zeelandia Group werkte hij sinds 2002 voor Heineken, onder andere als finance director in Indonesie en Italie en als Regional Finance Director Europe. Voor Heineken werkte hij zes jaar bij Akzo Nobel en twee jaar bij KPN Qwest. Lodewijk behaalde zijn master Business & Economics aan de Rijksuniversiteit Groningen en is tevens Register Controller (VU Amsterdam). Lodewijk heeft een scherpe visie op de rol van Finance in de organisatie. Tijdens Finance on a Mission deelt hij deze visie.

Peter Ligteringen
CFO, YoungCapital

Peter Ligteringen is sinds februari 2019 Chief Financial Officer bij recruitmentspecialist YoungCapital. Het bedrijf dat in 2000 als Studentenwerk werd opgericht, brengt jongeren en werkgevers samen via een (bij)baan, traineeship of opleiding, zodat zij elkaar kunnen helpen groeien. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar zijn de 1.300 medewerkers van YoungCapital zelf het levende bewijs van de impact die jongeren kunnen maken. In 2018 behaalde YoungCapital een recordomzet van 465 miljoen euro en behoort hiermee tot de top van de grootste fullservice recruitmentbureaus in Nederland.

 

Erik van der Steen
Partner CFO Advisory, EY

Erik van der Steen is partner CFO advisory bij EY. In die rol leidt hij de consulting services gerelateerd aan de Finance functie in organisaties. Hij is gespecialiseerd in de Finance Transformatie & Digital Finance. Hij. werkt met CFO’s aan het bewerkstelligen van de transformatie in organisaties op gebieden als RPA, IntelligentAutomation, Finance Analytics en Blockchain. Ook ondersteunt hij grote multinationals bij het ontwikkelen en implementeren van world class Finance strategieën. Voor hij bij EY ging werken bekleedde Erik diverse Finance Executive rollen bij onder andere Philips en Shell. Erik is buitengewoon scherp in zijn mening over de toekomst van Finance. Veel rollen binnen Finance komen onder druk te staan door de digitale transformatie. Welke interessante rollen blijven en toenemen in waarde deelt hij tijdens deze editie van Finance on a Mission.