pijl

Brian Farley

Brian Farley is een honkbalcoach die in 2011 met het Nederlands elftal wereldkampioen werd. U kunt hem bovendien inhuren als spreker. Enthousiast vertelt hij over het behalen van succes, leidinggeven, samenwerken en teambuilding.

Honkbal
Farley was zelf een getalenteerd honkballer, maar door een hardnekkige schouderblessure schopte hij het nooit tot de prestigieuze Major League in zijn thuisland Amerika. Wel speelde hij op hoog niveau in Australië en in Nederland. Zo kwam hij uit voor RCH uit Heemstede, waar hij tot 1992 actief was als speler/coach. Vervolgens speelde hij bij Twins uit Oosterhout, waar hij tevens speler/coach was.

Wereldkampioen
In 1998 werd hij hoofdcoach van HCAW uit Bussum en vervolgens was hij jarenlang in diverse functies betrokken bij het Nederlands honkbalteam. Zo was hij assistent coach, benching coach en pitching coach. In 2010 werd hij bondscoach en onder de leiding van Farley werd Oranje in 2011 wereldkampioen. In 2013 deed Farley een stapje terug om meer tijd met zijn gezin door te brengen en sindsdien is hij verbonden aan het CIOS College in Haarlem. Daarnaast is Brian Farley regelmatig actief als spreker.