Webinar: Hoe Peter Langenbach (voorzitter RvB Maasstad Ziekenhuis) koers houdt in crisistijd

pijl
Richting bepalen, doelen stellen en ervoor zorgen dat de hele organisatie werkt aan het realiseren van die doelen; het is al niet gemakkelijk in tijden dat het goed gaat. Laat staan in crisistijd. Nieuwe korte termijndoelen, onrust, onzekerheid, ze doorkruisen de plannen die de organisatie had op alle manieren. Om koers te houden in crisistijd is duidelijk nog eens een extra uitdaging. In dit webinar gaan we met Peter Langenbach, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Maasstad Ziekenhuis, in op hoe hij het Maasstad Ziekenhuis op koers houdt in crisistijd. Peter geeft een inkijk in hoe hij ervoor zorgt dat de organisatie overeind blijft in zware tijden. Hoe hou je vast aan lange termijn doelen terwijl de korte termijn ook vraagt om actie? Hoe stuur je op het realiseren van de juiste doelen? Hoe hou je mensen betrokken en hoe ga je om met de onzekerheid bij mensen? Hoe hou je jezelf op de hoogte van de dagelijkse ontwikkelingen en hoe stuur je op data en feiten? Het zijn allemaal vragen waar Peter op ingaat.

In dit webinar deelt Peter zijn aanpak en visie. Aan de hand van concrete voorbeelden neemt hij je mee in hoe het Maasstad Ziekenhuis stuurt door de crisis heen. Daarbij gaat hij onder andere in op de dagelijkse aansturing van het ziekenhuis met behulp van dashboards, op het sturen op waarden en op het onderling afstemmen met de verschillende afdelingen.

Dit webinar is live en gemodereerd en duurt ongeveer anderhalf uur, waarbij volop ruimte is voor interactie en het beantwoorden van vragen.

Leer in deze bijeenkomst:

  • Hoe houd je koers in crisistijd?
  • Hoe hou je vast aan lange termijn doelen terwijl de korte termijn ook vraagt om actie? 
  • Hoe stuur je op het realiseren van de juiste doelen? 
  • Hoe hou je mensen betrokken en hoe ga je om met de onzekerheid bij mensen? 
  • Hoe hou je jezelf op de hoogte van de dagelijkse ontwikkelingen en hoe stuur je op data en feiten?

Investering

95 exclusief BTW

Aantal PE-uren

1 PE-uren

Meer weten over inhouse-mogelijkheden?

Diverse organisaties gingen je al voor.

Bekijk wanneer deze opleiding wordt aangeboden:

 
 
 
Dit webinar wordt gefaciliteerd via de omgeving van Zoom. Het webinar start om 15.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Na je inschrijving krijg je binnen enkele werkdagen een persoonlijke bevestigingsmail toegestuurd met daarin de link om in te loggen bij het webinar. De helft van het bedrag gaat naar goede doelen verbonden aan het Maasstad Ziekenhuis.