Virtuele leergang: Brein in balans, optimaal presteren in het digitale tijdperk

pijl
Ons brein zorgt voor de ideale afstemming van ons lichaam op de omgeving. Als (Finance) Professional leid je een druk bestaan waarbij het voor je brein een uitdaging is een goede afstemming te vinden. Je werkt volgens strakke deadlines, hebt altijd mail en dient als ad hoc vraagbaak voor de organisatie. En dan hebben we het nog niet eens over je mobiele telefoon en alle meetings waar je bij zit. Die meetings gaan in deze bijzondere tijd bovendien ook nog eens bijna allemaal virtueel, wat de druk op een al overprikkeld brein verder laat toenemen. Bij elkaar opgeteld zorgen deze prikkels voor een drukke omgeving. Inmiddels is ook aangetoond dat een te drukke omgeving kan leiden tot stress. Wanneer we onszelf overvragen krijgen we te maken met vermoeidheid, slaapproblemen en moeite om te ontspannen. Hoe zou het zijn wanneer we beter in staat zouden zijn onze omgeving af te stemmen op hoe het brein optimaal functioneert? In deze virtuele leergang laten we je zien hoe je dat aanpakt! Wordt meteen effectiever en ervaar minder stress.

Ons huidige werk kenmerkte zich al door ICT-oplossingen, en het belang daarvan is gedurende de COVID-19 crisis alleen maar toegenomen. E-mail, smartphones, en hele dagen thuis werken en vergaderen via digitale platforms. We zijn altijd en overal bereikbaar zijn. Maken al deze mogelijkheden ons leven gemakkelijker, of hebben we een digitaal “Trojaans Paard” binnengehaald in ons leven, zodat we nooit meer aan ontspannen toekomen. We werken vaker, langer en ver buiten kantooruren. In deze virtuele leergang geven we je inzicht in hoe je brein werkt én geven we je concrete tips om je brein beter aan te laten sluiten bij je omgeving. Eerst verkennen we de anatomie van het brein om daarna te kijken hoe en volgens welke principes alle hersenstructuren samenwerken. Daarna gaan we aan de hand van voorbeelden en oefeningen ontdekken hoe onze werkdagen er nu uitzien en wat je concreet kunt doen om hier verandering in aan te brengen. Het resultaat: na vier virtuele bijeenkomsten van ruim een uur is je brein beter in balans en beter in staat overeind te blijven in een digitale wereld.

Tussen de virtual classrooms zit telkens een week, waarin je concreet aan de slag kunt met oefeningen. In de eerstvolgende bijeenkomst heb je vervolgens ruimte om met elkaar en de trainer stil te staan bij je ervaringen. Je past wat je leert daarmee meteen toe in de praktijk. Tussen de virtual classrooms door staat de trainer bovendien ter beschikking om vragen die je hebt te beantwoorden in de vorm van virtuele coaching.

Deze virtuele leergang staat onder leiding van Andreas Wismeijer, een evolutionair psycholoog, begenadigd spreker en wetenschapper. Aan de hand van praktische oefeningen en met behulp van aansprekende voorbeelden neemt Andreas je mee in de wereld van het brein en helpt hij je om een optimale balans te vinden in een wereld die bol staat van de digitale technologie. Tijdens de leergang kun je eigen casuïstiek inbrengen en actief met hem sparren in de weken tussen de virtual classrooms in.

Leer in deze bijeenkomst:

  • Hoe zou het zijn wanneer we beter in staat zouden zijn onze omgeving af te stemmen op hoe het brein optimaal functioneert?
  • Hoe word je meteen effectiever en ervaar je minder stress?
Investering

995 exclusief BTW

Aantal PE-uren

6 PE-uren

Meer weten over inhouse-mogelijkheden?

Diverse organisaties gingen je al voor.

Deze virtuele leergang wordt gefaciliteerd via de omgeving van Zoom. De virtuele leergang start om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Aansluitend is er een kwartier de tijd voor het stellen van vragen.

De kosten voor deelname aan deze virtuele leergang bedraagt 995 euro per persoon exclusief BTW en levert in totaal 06 PE uren op. Na je inschrijving krijg je binnen enkele werkdagen een persoonlijke bevestigingsmail toegestuurd met daarin de link om in te loggen bij de virtuele leergang.