Uitgebreid – Fraude en de Accountant in Business (verplicht onderwerp NBA 2019)

De uitgebreide invulling van het verplichte onderwerp 2019 van de NBA (9 PE uren)

pijl

Onze training “De Accountant in Business en fraude – uitgebreid” is de meest complete invulling van het door de NBA verplicht gestelde onderwerp voor 2019. Daarbij sluiten we volledig aan bij het curriculum zoals de NBA dat voor ogen had én voegen we daarop toe. Deze training, een samenwerking tussen Next Level Academy en PLUC! gaat daarmee verder dan de standaard training. Wat we toevoegen? Twee volgens ons heel belangrijke elementen wanneer je kijkt naar fraude, vermoedens van fraude en het bespreekbaar maken van fraude. Het eerste is je persoonlijkheid. Hoe zit je in elkaar, wat zegt dat over hoe jij in interactie staat met anderen en hoe kun je dat gebruiken bij het bespreekbaar maken van mogelijke fraude? Het tweede is leugendetectie oftewel hoe weet je of iemand de waarheid spreekt of niet. Beide elementen zijn overigens ook prima te gebruiken wanneer er geen (mogelijke) fraude in het spel is.

Onze uitgebreide training legt dus een extra sterke koppeling tussen de harde kant en de zachte kant van fraude. Daarmee krijg je net even die diepgang en tips die jou gaan helpen om vanuit meer comfort moeilijke situaties in de organisatie bespreekbaar te maken en aan te pakken.

In de training gaan we in een hoog tempo, met veel voorbeelden en met veel oefeningen actief aan de slag met het thema fraude. Hou rekening met een intensieve dag boordevol eyeopeners en concrete handvatten. En, zoals je van ons mag verwachten, is de hele training op een prima locatie en top verzorgd.

De training levert 9 PE uren op (het verplichte curriculum gaat uit van 6 PE uren). Daarvan zijn 8 PE uren “gestructureerd” en is 1 PE uur “ongestructureerd”. Die is gekoppeld aan de zelfwerkzaamheid en kun je zelf opvoeren bij het registreren van de training. Tijdens de training ontvang je ook een Insights Discovery persoonlijkheidsprofiel ter waarde van € 195,--.

In afwijking van het standaardcurriculum hebben wij bovendien besloten de groepen niet groter te maken dan 14 deelnemers. Hierdoor ontstaat een compactere groep, meer ruimte voor interactie en een betere leerervaring.

De voordelen van onze training:

  • maximaal 14 deelnemers, dus een compactere groep en meer diepgang;
  • 1 uur in "pre-read" als ongestructureerd PE-uur, dus meer tijd om in dialoog te zijn;
  • inclusief Insights Discovery profiel, dus inzicht in je persoonlijke voorkeuren;
  • een specifiek blok rondom leugenherkenning.

Voor mensen die de training liever zonder een koppeling aan persoonlijke voorkeuren volgen hebben we ook de basis variant van de training. Inschrijven voor die training kan hier.

De training training “De Accountant in Business en fraude” is in 2019 een verplicht onderwerp voor de Accountant in Business. Register Controllers kunnen deze training bovendien gebruiken voor hun invulling van “professionele ethiek”.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Next Level Academy

Leer in deze bijeenkomst:

  • Hoe je frauderisicofactoren inventariseert en daar op acteert
  • Wat jouw voorkeuren zijn en hoe zich dat verhoudt tot het bespreekbaar maken van mogelijke fraude
  • Welke ondersteuning regelgeving en gedragscodes je bieden om met mogelijke fraude om te gaan
  • Hoe fraude ontstaat
  • Hoe je herkent of iemand de waarheid spreekt
Investering

845 exclusief BTW

Aantal PE-uren

8 PE-uren

Meer weten over inhouse-mogelijkheden?

Diverse organisaties gingen je al voor.

Bekijk wanneer deze opleiding wordt aangeboden:09.00 – 09.30 Inloop

09.30 – 11.30 Blok 1: Jouw voorkeuren en fraude

11.30 – 11.45 Pauze

11.45 – 13.15 Blok 2: Kaders en het ontstaan van fraude

13.15 – 13.45 Lunch

13.45 - 15.15 Blok 3: Fraude voorkomen en de psychologie van controle

15.15 – 15.30 Pauze

15.30 – 17.00 Blok 4: Leugendetectie

17.00 – 17.15 Pauze

17.15 – 19.00 Blok 5: Omgaan met dilemma’s en ontwikkelingen in fraudetectie

Aansluitend borrel