Professionele ethiek

Focus Maatschappij

pijl

Organisaties hebben regelmatig te maken met ethische dilemma's. Als Finance Professional heb je een belangrijke rol in het bewaken van grenzen. Het is daarom belangrijk jezelf scherp te houden op ethiek. Hoe sta jij tegenover bepaalde dilemma's? Hoe beïnvloed je de organisatie zo dat de kans op ethisch handelen toeneemt? Het zijn wezenlijke vragen en voor de VRC een reden geweest te komen met een nieuwe regeling op het gebied van professionele ethiek. Je kunt alles over de nieuwe regeling hier lezen:

https://www.pluc.nl/pluc-lanceert-dit-najaar-haar-professionele-ethiek-programma/

Dit is de derde workshop in het door PLUC! ontwikkelde programma rondom professionele ethiek. In deze workshop staan we stil bij professionele ethiek in relatie tot de maatschappij. Op de maatschappelijke dimensie kijken we daarbij naar zowel kennis, vaardigheden als houding. Belangrijkste elementen waar we in deze workshop op in gaan zijn maatschappelijke ontwikkelingen rondom ethiek, onze veranderende normen bij het kijken naar wat we ok vinden, culturele verschillen en de rol van ethiek en de inzet van technologie. Bereid je voor op een praktische workshop met veel discussie, veel interactie en verrassende inzichten. De workshops die PLUC! verzorgt op het gebied van ethiek horen niet voor niets tot de hoogst gewaardeerde in de markt.

Deze workshop is filevrij georganiseerd. We starten om 16.00, einde is om 19.00. Bovendien serveren we luxe broodjes tijdens de workshop en is er gelegenheid nog even na te praten onder het genot van een drankje.

Leer in deze bijeenkomst:  • je eigen houding, gedrag en vaardigheden in relatie tot ethiek in maatschappelijke context ontdekken;
  • hoe culturen en maatschappijen anders kijken naar ethiek;
  • hoe normen door de decennia heen veranderen;
  • wat de rol van ethiek is bij de inzet van technologie.
Investering

295 exclusief BTW

Aantal PE-uren

3 PE-uren

Meer weten over inhouse-mogelijkheden?

Diverse organisaties gingen je al voor.

Bekijk wanneer deze opleiding wordt aangeboden:

16.00: start blok 1

17.45: broodjes en korte pauze

19.00: einde en aansluitend borrel