Professionele ethiek ‘Focus Organisatie’

Een slimme manier om invulling te geven aan de jaarlijks verplichte PE-activiteit professionele ethiek van de VRC

pijl

Organisaties hebben regelmatig te maken met ethische dilemma’s. Als Finance Professional heb je een belangrijke rol in het bewaken van grenzen. Het is daarom belangrijk jezelf scherp te houden op ethiek. Hoe sta jij tegenover bepaalde dilemma’s? Hoe beïnvloed je de organisatie zo dat de kans op ethisch handelen toeneemt? Het zijn wezenlijke vragen en voor de VRC een reden geweest te komen met een nieuwe regeling op het gebied van professionele ethiek. Je kunt alles over de nieuwe regeling hier lezen:

https://www.pluc.nl/pluc-lanceert-dit-najaar-haar-professionele-ethiek-programma/

Dit is de tweede workshop in het door PLUC! ontwikkelde programma rondom professionele ethiek. In deze workshop staan we stil bij professionele ethiek in relatie tot de organisatie. Op de organisatie dimensie kijken we daarbij naar zowel kennis, vaardigheden als houding. Belangrijkste elementen waar we in deze workshop op in gaan zijn groepsdruk, change blindness en de zin en onzin van gedragscodes. Bereid je voor op een praktische workshop met veel discussie, veel interactie en verrassende inzichten. De workshops die PLUC! verzorgt op het gebied van ethiek horen niet voor niets tot de hoogst gewaardeerde in de markt.

Deze workshop is filevrij georganiseerd. We starten om 16.00, einde is om 19.00. Bovendien serveren we luxe broodjes tijdens de workshop en is er gelegenheid nog even na te praten onder het genot van een drankje.

Leer in deze bijeenkomst:

  • je eigen houding, gedrag en vaardigheden op het bevorderen van ethisch gedrag in de organisatie kennen;
  • wat groepsdruk veroorzaakt en hoe je het (zo veel mogelijk) kunt doorbreken;
  • wat er voor zorgt dat we soms niet meer scherp zijn op veranderingen in onze omgeving die essentieel blijken;
  • hoe je ethisch handelen in de organisatie verder bevordert..
Investering

295 exclusief BTW

Aantal PE-uren

3 PE-uren

Meer weten over inhouse-mogelijkheden?

Diverse organisaties gingen je al voor.

Bekijk wanneer deze opleiding wordt aangeboden: