Professionele ethiek – Focus Maatschappij

Hoe houd je jezelf scherp op ethiek in relatie tot de maatschappij

pijl
Organisaties hebben regelmatig te maken met ethische dilemma's. Als Finance Professional heb je een belangrijke rol in het bewaken van grenzen. Het is daarom belangrijk jezelf scherp te houden op ethiek. Hoe sta jij tegenover bepaalde dilemma's? Hoe beïnvloed je de organisatie zo dat de kans op ethisch handelen toeneemt? Het zijn wezenlijke vragen en voor de VRC een reden geweest te komen met een nieuwe regeling op het gebied van professionele ethiek. 
Deze workshop is het vervolg op de sessie Professionele Ethiek - Focus Organisatie (georganiseerd op 26 mei en 24 november 2021). 
In deze workshop staan we stil bij professionele ethiek in relatie tot de maatschappij. Op de maatschappelijke dimensie kijken we daarbij naar zowel kennis, vaardigheden als houding. Belangrijkste elementen waar we in deze workshop op in gaan zijn maatschappelijke ontwikkelingen rondom ethiek, onze veranderende normen bij het kijken naar wat we O.K. vinden, culturele verschillen en de rol van ethiek en de inzet van technologie. Bereid je voor op een praktische workshop met veel discussie, veel interactie en verrassende inzichten. De workshops die PLUC! verzorgt op het gebied van ethiek horen niet voor niets tot de hoogst gewaardeerde in de markt.
Deze workshop is filevrij georganiseerd. We starten om 16.00, einde is om 19.00. Bovendien serveren we luxe broodjes tijdens de workshop en is er gelegenheid nog even na te praten onder het genot van een drankje.

Spreker: Andreas Wismeijer
Andreas Wismeijer promoveerde aan de Universiteit van Tilburg op zijn proefschrift over de psychologie van geheimen. Op dit moment werkt hij aan de Universiteit van Tilburg en tevens aan de Nyenrode Business Universiteit als Visiting Associate Professor op het gebied van de persoonlijkheidspsychologie. Andreas is een toponderzoeker die het vak ook nog eens goed weet te verwoorden. Die eigenschap bezorgde hem optredens in “De Wereld Leert Door”. Voor zijn onderzoek en onderwijs maakt hij gebruik van inzichten uit de sociale en evolutionaire psychologie.Leer in deze bijeenkomst:

  • maatschappelijke ontwikkelingen rondom ethiek;
  • onze veranderende normen bij het kijken naar wat we O.K. vinden, 
  • culturele verschillen in de maatschappij en de rol van ethiek en de inzet van technologieInvestering

315 exclusief BTW

Aantal PE-uren

3 PE-uren

Meer weten over inhouse-mogelijkheden?

Diverse organisaties gingen je al voor.

15.30 uur  Ontvangst
16.00 uur  start blok 1
17.45 uur  maaltijd en  korte pauze
18.00 uur  start blok 2 
19.00 uur  einde en aansluitend file vermijdende borrel