LEERGANG: de controller als leider van de (Finance) Transformatie

pijl
Mensen in beweging krijgen en op de juiste manier sturing geven aan verandering is een belangrijk aspect van de leergang. Jouw leiderschap staat hierbij centraal. Aan de hand van de laatste inzichten op het gebied van leider- schap en veranderkunde ga je hiermee actief aan de slag. 
Mariëlle de Macker en Nan Banens ademen effectief leiderschap en veranderen, en begeleiden jou in een mix van luchtigheid en diepgang gedurende gedurende deze reis. Daarnaast werken we met topsprekers die het ‘klap- pen van de zweep’ kennen, die prikkelen en inspireren om jouw leiderschapsrol op te pakken in de organisatie. 
Reflectie en intervisie helpen jou om je leiderschapsstijl af te stemmen op wat de organisatie nodig heeft. Je creëert precies die diepgang die je in staat stelt echt te interveniëren. Aan de hand van actuele modellen, laatste inzichten, oefeningen, concrete voorbeelden maar vooral met diepe reflectie en intervisie wordt je gedurende de leergang al effectiever. 

Deze leergang is niet geschikt voor iedereen. Voor een optimaal effect is het relevant dat je het leiderschap dat je al in je hebt verder wil ontwikkelen en zichtbaar wil maken. En dat je effectiviteit en impact vooral bij jezelf zoekt. Daarnaast ben je nieuwsgierig, wil je jezelf nog beter leren kennen, heb je het nodige doorzettingsver- mogen en durf je eigen aannames en overtuigingen ter discussie te stellen. 

Op basis van de Persoonlijke Kracht Test die je vooraf doet, ga je in gesprek over je talenten. Ga je aan de slag om te ontdekken waar jouw unieke kracht zit, waar je nog ruimte voor verdere ontwikkeling hebt. En dit alles aan de hand van jouw actuele organisatie-situatie en uitdaging. Wij scheppen de randvoorwaarden om je succesvol door de leergang heen te loodsen. 

Leer in deze bijeenkomst:

  • Wat de essentie van leiderschap is
  • Wat de context en dynamiek van verandering in organisaties is
  • Hoe je effectieve teams creëert en begeleidt 
  • Hoe jij bent als leider 

Investering

exclusief BTW

Aantal PE-uren

PE-uren

Meer weten over inhouse-mogelijkheden?

Diverse organisaties gingen je al voor.

De essentie van leiderschap en veranderen in 5 intensieve dagen 

Voortraject 
Een belangrijk onderdeel van leiderschap is jezelf kennen. Voor we starten krijg je daarom een ”Persoonlijke Kracht” test, waaruit een nauwkeurig profiel komt van wie jij bent als mens en wat dit betekent voor jouw leiderschap. Deze test is anders dan anderen. In welk opzicht? Dat ontdek je wel. 
In een persoonlijke terugkoppelgesprek schetst Nan Banens (erkend NOLOC professional en gecertificeerd Persoonlijke Kracht Coach) jou de essentie van je profiel. Met dit profiel neem je vervolgens met Marielle De Macker jouw persoonlijke leerdoelen voor de leergang door. Ter voorbereiding beschrijf je de belangrijkste uitdagingen van jouw organisatie, en de rol die jij met je team daarin heeft. 
Daarnaast wordt gedurende het hele traject expliciet aandacht besteed aan de verbinding tussen inhoud en uitstraling van jouw leiderschap.

Programma 5 dagen:
In elke (dag)sessie is er ruimte voor intervisie en reflectie, en oefeningen om theorie en praktijk samen te brengen. Je werkt tijdens de leergang aan je eigen casus. 

Leergang dag 1 - De essentie van leiderschap - donderdag 9 september 2021

In de eerste dag plaatsen we de essentie van leiderschap in de juiste context. Leiderschap is gedrag beïnvloeden en randvoorwaarden scheppen voor succes.

Leergang dag 2 - De context en dynamiek van verandering in organisaties - vrijdag 24 september 2021
Op dag 2 gaan we dieper in op verandering in organisaties. De organisatie is continu in verandering. Hoe toon je jouw leiderschap en stuur je de organisatie in de richting die wenselijk is? Hoe herkent jouw omgeving jouw leiderschap?

Leergang dag 3
- Het creëren en begeleiden van effectieve teams 
Deze dag draait om effectieve teams. Teams die effectief zijn zijn ongelofelijk goed in het halen van doelen. Toch ontstaat regelmatig een ‘kink in de kabel’. Hier ontdek je waar de verstoring ontstaat en hoe jij vanuit jouw rol de verstoring vakkundig bloot legt en oplost.

Leergang dag 4 -
Jij als leider 
Tijdens dag vier kijken we vooral naar jouw eigen leiderschap. We sterken je in hoe jij als leider nog beter uit de verf kunt komen in de aansturing van de teams in de organisatie. Je wordt uitgedaagd op het vergroten van impact, vertrouwen en verbinding.

Leergang dag 5 - De dag waar alles samenkomt  
Op de laatste dag van de leergang brengen we alle aspecten bij elkaar en gaan we in samenhang kijken naar jouw uitdagingen op het gebied van leiderschap. We geven je de handvatten die je in jouw praktijk nodig hebt om een succes te maken van de verandering waar je vorm aan wilt geven en je bouwt je eigen plan van aanpak.