Fraude is een keuze; fraudesignalen herkennen (virtual classroom)

pijl
Fraude. Het is een onderwerp waarvan vaak wordt gedacht dat het vooral een 'probleem van de buren' is. Toch heeft 3 op de 4 bedrijven jaarlijks met fraude te maken en vervliegt 6% van de netto winst. In deze virtual classroom verhogen we direct jouw fraude bewustzijn en je vermogen om belangrijke signalen van fraude te herkennen. In deze bijeenkomst gaan we in op een aantal cruciale vragen rondom fraude als: wie is die fraudeur? Wat maakt dat iemand die langjarig integer voor je werkt ineens de integriteit verliest? Waarom merken we fraude vaak niet op? Wat zijn belangrijke signalen van het bestaan van fraude binnen je organisatie en wat heeft jullie bedrijfscultuur met fraude te maken? Hoe komt het dat jouw AO-IC precies niet functioneerde waar de fraude ontstond? Wat zijn indicatoren van leugenachtig gedrag? Waarom manifesteert fraude zich vaak op meerdere fronten tegelijk? Hoe kan het dat criminele organisaties bij je weten te infiltreren, terwijl je het niet door hebt?

Aan de hand van vele voorbeelden word je tijdens deze Virtual Classroom gescherpt in herkenning en word je bewust wanneer jouw actie noodzakelijk is. Bewustwording is de eerste stap naar herkenning en herkenning de eerste stap naar actie en risico- of schadebeperking. Het verkrijgen van inzicht in de vier fraudeassen (leiderschap, cultuur, processen en gedrag) verfrist je blik op jouw eigen organisatie. Dit uurtje over fraude is daarmee pure winst!

Tijdens deze Virtual Classroom neemt fraude-expert Gert van Beek, directeur van GvB Integrity Services B.V., je een uur lang mee in de wereld van de fraudeur. Gert weet je met aansprekende voorbeelden vanuit langjarige kennis en ervaring vanaf het begin te boeien. 
  • Waarom merken we fraude vaak niet op? 
  • Wat zijn belangrijke signalen van het bestaan van fraude binnen je organisatie en wat heeft jullie bedrijfscultuur met fraude te maken? 
  • Hoe komt het dat jouw AO-IC precies niet functioneerde waar de fraude ontstond? Wat zijn indicatoren van leugenachtig gedrag? 
  • Waarom manifesteert fraude zich vaak op meerdere fronten tegelijk? 
  • Hoe kan het dat criminele organisaties bij je weten te infiltreren, terwijl je het niet door hebt?

Leer in deze bijeenkomst:

Investering

95 exclusief BTW

Aantal PE-uren

PE-uren

Meer weten over inhouse-mogelijkheden?

Diverse organisaties gingen je al voor.

Bekijk wanneer deze opleiding wordt aangeboden:

Deze virtual classroom wordt gefaciliteerd via de omgeving van Zoom. De virtual classroom start om 16.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Aansluitend is er een kwartier de tijd voor het stellen van vragen. Na je inschrijving krijg je binnen enkele werkdagen een persoonlijke bevestigingsmail toegestuurd met daarin de link om in te loggen bij de virtual classroom.