Finance on a Mission 2019

Skill shift in the modern age

pijl

‘Finance on a Mission’ is het jaarlijkse flagship-evenement van PLUC!. Bij ‘Finance on a Mission’ komen de aanjagers van de transformatie van finance in Nederland bij elkaar. In een inspirerende setting met topsprekers, worden ambitieuze Finance Professionals uitgedaagd om méér impact te hebben in hun bedrijf door met elkaar in gesprek te gaan. Deelnemers zien Finance on a Mission als wake-up call van het jaar dat ze uitdaagt om hun strategische sleutelrol te claimen binnen de organisatie.

Het centrale thema van dit jaar is ‘skill shift in the modern age’. Technologische ontwikkelingen vragen om een andere rol van zowel CFO’s en Financieel Managers, als van hun teams. Bovendien zet digitalisering businessmodellen op zijn kop. Hoe kan finance optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die de digitale transformatie biedt en snel reageren op veranderingen? Door nieuwe technologieën - denk aan automatisering, analytics, blockchain, Internet of Things en cognitieve technologie - kan finance de processen efficiënter inrichten, kosten reduceren en sneller bruikbare inzichten leveren. Maar als een computer straks beter en sneller analyses uitvoert, hoe blijft finance dan waardevol? En wat voor leiderschap en vaardigheden vraagt dat van CFO’s en hun teams? ‘Finance on a Mission 2019’ biedt vormgevers van de transformatie een inspirerend en interactief platform om te sparren over de onderstaande thema’s:

1. Van Finance naar Analytics

2. Van Finance naar Business

3. Van Finance naar Leadership

Om je een beeld te geven van Finance on a Mission hebben we een link opgenomen naar FoaM 2018 dat plaats vond op 4 oktober 2018.

Sprekers FOAM 2019

Om invulling te geven aan de thema's van 2019 hebben we een indrukwekkende mix van sprekers samengesteld die de thema's vanuit verschillende invalshoeken belichten. Samen zorgen ze voor een mix van praktijkvoorbeelden, voor prikkelende inzichten en voor concrete handvatten die je meteen kunt gebruiken voor je eigen functioneren. Een compleet overzicht van de sprekers vind je hier.

Artikel Jan Heinen, Prof.Dr. Frank Verbeeten, Mando Vroling

In oktober 2018 is – ter voorbereiding op Finance on a Mission – een enquête uitgestuurd naar de deelnemers van het congres. Naar aanleiding van deze uitkomsten hebben Jan HeinenFrank Verbeeten en Mando Vroling gezamenlijk een artikel gepubliceerd. Is de Finance professional op de hoogte van alle ontwikkelingen in de digitale technologie? Wat houdt hen tegen bezig te zijn met de eigen toekomst? Voor het volledige artikel, klik hier!

Ook dit jaar doen we, samen met de Universiteit van Amsterdam en Workday, onderzoek naar de stand van de Finance Transformatie. De uitkomsten van dat onderzoek worden gepresenteerd tijdens de editie van dit jaar. Hier onder staat de link naar het onderzoek. We zouden het zeer waarderen wanneer je 5 tot 10 minuten van je tijd kunt investeren om ons te helpen het onderzoek uit te voeren.

Finance transformation research project

Leer in deze bijeenkomst:

  • Hoe digitale technologie de rol van Finance gaat beïnvloeden
  • Welke skills de Finance Professional moet ontwikkelen
  • Welke rollen Finance heeft in de organisatie van morgen
  • Hoe Finance meer kan doen met data analytics
  • Hoe Finance de business beter kan ondersteunen
  • Welk leiderschap nodig is van Finance 
Investering

795 exclusief BTW

Aantal PE-uren

7 PE-uren

Meer weten over inhouse-mogelijkheden?

Diverse organisaties gingen je al voor.

09.30 - 11.30 Blok 1: Technologie, innovatie en de rol van Finance

Edo Roos Lindgreen, Professor of Data Science in Auditing, Director Executive Programmes, UvA

Han Gerrits, VP Innovation & Strategy Capgemini Invent, professor E-business & IT-industry VU

Frank Verbeeten, Professor of Accounting, UvA Business School 


12.00 - 13.30 Blok 2: Datagedreven besluitvorming en nieuwe rollen in Finance

Timothy Prescott, Director of Data Science – IG&H, voormalig lid van het analytics team van Barack Obama

Erik van der Steen, Partner CFO Advisory, EY


14.15 - 15.30 Blok 3: Break-out, keuze tussen verdieping op Analytics, Business of Leadership


16.00 - 18.00 Blok 4: Finance als business challenger

Lodewijk Lockefeer, CFO Royal Zeelandia Group.

Peter Ligteringen, CFO YoungCapital

Ali Niknam, CEO bunq