De virtuele voorjaars PE-Marathon 2021

Stel je persoonlijk programma samen met de 15 onderwerpen, dagelijks in de ochtend en de middag virtuele workshops van 2 PE-uren

pijl
De PE-marathon van december 2020 was een groot succes. Met een gemiddelde waardering van een 8,3 en deelnemers die ons feedback gaven dat ze aangenaam waren verrast door de opzet en invulling. Bovendien beviel het format goed en werd het door bijna de helft van de deelnemers zelfs gezien als de voorkeursoptie wanneer het aankomt op het opdoen van kennis, zelfs nog boven fysieke bijeenkomsten. Dat is wel begrijpelijk. De virtuele bijeenkomsten in de PE-marathon zijn inhoudelijk sterk, interactief en compact. Met topdocenten die precies weten hoe je inspirerende interactieve virtuele bijeenkomsten verzorgt. Op basis van deze feedback hebben Next Level en PLUC! besloten om dit voorjaar weer een virtuele PE-marathon te organiseren. In de PE-marathon 2021 presenteren we de vijf best gewaardeerde onderwerpen uit de eerste marathon aangevuld met 10 nieuwe inspirerende onderwerpen.

We bieden deze PE-marathon aan door middel van een unieke "hop on, hop off" formule. Je boekt een ticket van 6, 10 of 20 PE-uren en je maakt een keuze uit de onderstaande 15 diverse onderwerpen die je sterken in een mix van skills. Een uniek concept voor uitzonderlijke tijden!

De virtuele workshops worden aangeboden via Zoom.

Onderwerpen:
Blockchain voor finance professionals – Paul Bessems
In deze virtuele sessie tonen we je de nieuwe wereld van blockchain en de digitale lopende band geven we je aanknopingspunten om ermee aan de slag te gaan binnen je eigen organisatie. Blockchain expert Paul Bessems illustreert de theorie met praktijkvoorbeelden waardoor de ongekende potentie blockchain duidelijk zichtbaar wordt.

Brein in balans, optimaal (thuis) presteren in het digitale tijdperk – Andreas Wismeijer
Hoe zou het zijn wanneer we beter in staat zouden zijn onze omgeving af te stemmen op hoe ons brein optimaal functioneert? In deze bijeenkomst laten we je zien hoe je dat aanpakt! Wordt meteen effectiever en ervaar minder stress. Andreas Wismeijer, psycholoog en veelgevraagd spreker, neemt je mee in de optimale werking van het brein in een virtuele setting.

High performance controller – Paul Rulkens
In deze speciaal voor een virtuele setting ontwikkelde sessie gaan we in op essentiële high performance principes die jou helpen je rol als controller te versterken. We leren je om jouw (business) team naar een hoger plan te brengen door je concrete handvatten te geven die je direct kunt toepassen in de praktijk. Deze workshop wordt verzorgd door Paul Rulkens, die als high performance expert al veel organisaties heeft geholpen meer uit het aanwezige potentieel te halen.

Financiële analyse in tijden van crisis – Jean Gieskens
Hoe zie je snel dat een organisatie financieel gezond is? Hoe signaleer je de eerste tekenen van verzwakking? En waar vind je aanknopingspunten voor het verbeteren van de financiële positie? Kortom: hoe bepaal en monitor je de financial resilience van een organisatie en hoe kun je als financial hieraan een bijdrage leveren? In deze bijeenkomst onder leiding van Jean Gieskens krijg je kort en kernachtig de belangrijkste aspecten van een goede financiële analyse aangereikt.

Fraude is een keuze; fraudesignalen herkennen – Gert van Beek
Aan de hand van inspirerende voorbeelden word je tijdens deze expertsessie gescherpt in het herkennen van fraude. Tevens word je bewust wanneer jouw actie noodzakelijk is als het gaat om fraudesignalen. Bewustwording is de eerste stap naar herkenning en herkenning is de eerste stap naar actie en schadebeperking. Gert van Beek neemt je mee op basis van zijn jarenlange ervaring als fraude expert.

Data Analytics voor finance professionals – Marco de Jong
Data heeft de toekomst. Hoe meer je beslissingen kunt nemen op basis van data hoe beter de beslissing wordt. De ontwikkelingen binnen data analytics gaan dan ook razendsnel. Artificial Intelligence en machine learning, het zorgt voor een versnelling van de manier waarop we beslissingen nemen. Hoor er alles over in deze sessie onder leiding van Marco de Jong, CEO van Experience Data.

Leidinggeven aan de digitalisering van Finance – Marinda van Harskamp
De digitalisering van finance vraagt een concrete en heldere aanpak voor de transformatie van de financiële organisatie, het automatiseren van de processen en het opleiden en trainen van financials. Marinda van Harskamp, auteur van het boek “Leidinggeven aan de digitalisering van Finance”, geeft in deze workshop inzicht hoe je dit transformatieproces vanuit Finance effectief kunt aansturen. 

Turnaround Management: sterker uit de Covid-19 crisis! - Jan Adriaanse
Veel organisaties worden momenteel hard getroffen door de Covid-19 crisis. De vakgroep Turnaround Management van de Universiteit van Leiden heeft, onder leiding van Prof. dr. Adriaanse, veel onderzoek gedaan naar de fase die voorafgaat gaat een bedrijfscrisis. Het blijkt dat organisaties en hun leiders in de regel te traag reageren. Welke lessen kunnen we uit dit onderzoek leren en wat kun jij daarmee in je dagelijkse praktijk? Ontdek het in deze workshop met Jan Adriaanse zelf!  

Workshop MS Office 365 voor thuiswerkende finance professionals - Peter Buijs
Als Covid-19 crisis iets heeft aangetoond is het dat virtueel samenwerken een blijvend fenomeen is. Maar hoe werk je slim en efficiënt samen als team in en met Excel, Word, PowerPoint, Outlook en Teams in tijden van lockdown (en uiteraard ook daarna)? Ontdek de functionaliteiten die Office 365 heeft om samenwerking te optimaliseren in deze praktijkgerichte workshop verzorgd door Peter Buijs, expert op het gebied van de applicaties binnen de Office suite.

Business Model Canvas: de basis voor effectieve Business Control – Hinrich Slobbe
Als Finance Professional wil je jezelf ontwikkelen tot Business Partner. Dan is het van cruciaal belang dat je de business volledig begrijpt en in staat bent om de cruciale ken- en stuurgetallen te definiëren. Het Business Model Canvas is de meest actuele methode om daar de doorslaggevende stappen voor te zetten. Tijdens deze workshop neemt Hinrich Slobbe, een doorgewinterd en ervaren Finance trainer, je mee in het effectief gebruik van het Canvas in zowel een profit als non-profit omgeving.

Slim (virtueel) onderhandelen – Sharon Kroes
Het leven is geven en nemen. En die constatering kun je doortrekken naar onderhandelen. Hoe speel je het spel van het onderhandelen zo dat je de beste resultaten boekt, ook wanneer je elkaar niet fysiek kunt treffen. De natuurwetten die aan de basis liggen van een goede onderhandeling worden je in deze praktische en interactieve workshop bijgebracht door Sharon Kroes, partner bij Debat.nl en voormalig wereldkampioen debatteren.

Trends in Cybersecurity – Ezra Windhorst
De verdergaande digitalisering geeft veel kansen voor organisaties. Toch heeft de digitalisering ook een schaduwzijde. Dat is de mogelijkheid die cybercriminelen hebben om organisaties en consumenten te benadelen via digitale mogelijkheden. Phishing, ransomware, CEO-fraude, daar lees je de laatste tijd steeds vaker over. In deze bijeenkomst neemt Ezra Windhorst, oprichter van Surelock, ons mee in de anatomie van een cyberaanval. Ook krijg je de belangrijkste maatregelen die je snel kunt nemen om de kans slachtoffer te worden te verkleinen. Geen verhalen vol technische details maar visueel, praktijkgericht en met aansprekende voorbeelden.

Helder presenteren (zelfs mét cijfers) – Sharon Kroes
De uitspraak “er is een verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen” kent iedereen. Een belangrijk aspect van gelijk krijgen is de manier waarop je een boodschap brengt. Een boodschap op een heldere manier in presentaties brengen vergroot je kans op het meekrijgen van mensen aanzienlijk. En als Finance Professional heb je er een uitdaging bij. Vaak gaat het over cijfers. Daar hebben veel anderen in de organisatie niet zo veel mee. Hoe breng je een boodschap op een overtuigende manier, zelfs wanneer het gaat over cijfers? Leer het van Sharon Kroes, partner bij Debat.nl en voormalig wereldkampioen debatteren.

Slimmer werken in 2021- Helen Brusselers-Gisbers
De meeste Finance Professionals hebben een drukke agenda. Dat is in tijden van Covid-19 niet minder geworden. Hoe blijf je overeind in de waan van de dag en zorg je ervoor dat je al dat werk op een goede effectieve manier gedaan krijgt? Door niet harder maar slimmer te werken! In deze workshop neemt Helen Brusselers-Gisbers, high performance executive coach met internationale ervaring, je mee in hoe je dat doet. Je krijgt precies die tips en tricks te horen die je vanaf de dag na de workshop helpen meer uit je dag te halen!

Succesvoller als businesspartner – Dick de Groot
Van Finance wordt al decennia lang geroepen dat we op weg moeten naar een grotere rol als businesspartner. Maar dat gaat niet zomaar, anders hadden we die positie al lang. Waarom lukt het sommige Finance Professionals om een rol als businesspartner snel en succesvol op te pakken en lukt het veel andere Finance Professionals maar moeizaam om die rol te claimen? Deze workshop geeft je inzicht in hoe jij effectiever kunt zijn als businesspartner en in de rol die persoonlijkheid daarbij speelt. De workshop staat onder leiding van Dick de Groot, executive coach en adviseur.

Investering:
- 6 PE uren: 450 Euro (excl. BTW)
- 10 PE uren: 750 Euro (excl. BTW)
- 20 PE uren: 1250 Euro (excl. BTW)

Meer informatie over de sprekers tijdens de PE-marathon kun je hier vinden: https://www.pluc.nl/sprekers/sprekers-virtuele-pe-marathon/

Inschrijven gaat via onze partnerorganisatie Next Level Academy. Via de evenement buttons Ticket 6, 10 of 20 PE-uren onder aan deze pagina kun je naar de website van Next Level Academy.

Leer in deze bijeenkomst:

  • de belangrijkste kennis, tips & tricks op 15 verschillende onderwerpen/thema's
  • van absolute experts op de thema's

Investering

450 exclusief BTW

Aantal PE-uren

6 PE-uren

Meer weten over inhouse-mogelijkheden?

Diverse organisaties gingen je al voor.

Bekijk wanneer deze opleiding wordt aangeboden:

Op alle werkdagen van maandag 15 maart tot en met vrijdag 02 april worden de workshops gegeven.

Elke online workshop bestaat uit twee blokken en een pauze met de belangrijkste inzichten op het onderwerp. 
En met een mooie mix van “soft”, “finance” en “digitale” skills. 
De sessies worden gegeven in de ochtend van 10.00 – 12.00 uur of in de middag van 14.00 – 16.00 uur.

Alle workshops worden aangeboden via Zoom.