De virtuele PE-Marathon

14 thema's, dagelijks in de ochtend en de middag virtuele workshops van 2 PE-uren

pijl
2 weken, 14 onderwerpen, 2 virtuele workshops van 2*50 minuten per dag. Dat is het concept van de virtuele PE-marathon. Voor elk wat wils en een antwoord voor iedereen die nog PE-uren op een inhoudelijke, interactieve en compacte manier wil halen. Live in een virtueel platform, dus met een topspreker die de bijeenkomst boeiend maakt en waar je de dialoog mee kunt voeren. We bieden deze PE-marathon aan door middel van een unieke "hop on, hop off". Je boekt een ticket van 6, 10 of 20 PE-uren en je maakt een keuze uit de onderstaande 15 diverse onderwerpen die je sterken in een mix van skills. Een uniek concept voor uitzonderlijke tijden!

De virtuele workshops worden aangeboden via Zoom.

Onderwerpen:
Blockchain voor finance professionals
In deze virtuele sessie tonen we je de nieuwe wereld van blockchain en geven we je aanknopingspunten om ermee aan de slag te gaan binnen je eigen organisatie. Blockchain Expert Paul Bessems illustreert de theorie met praktijkvoorbeelden waardoor de ongekende potentie blockchain duidelijk zichtbaar wordt.

Brein in balans, optimaal presteren in het digitale tijdperk
Hoe zou het zijn wanneer we beter in staat zouden zijn onze omgeving af te stemmen op hoe ons brein optimaal functioneert? In deze virtuele leergang laten we je zien hoe je dat aanpakt! Wordt meteen effectiever en ervaar minder stress.

Hoe vang ik een rat?
In deze virtuele sessie leren we je de kneepjes van het herkennen en pareren van allerlei schijnargumenten in een gesprek. Drogredenen, afleidingen, persoonlijke aanvallen. Het maakt niet uit, je leert hier effectief mee omgaan! 

High performance controller
In deze speciaal voor een virtuele setting ontwikkelde sessie gaan we in op essentiële high performance principes die jou helpen je rol als controller te versterken. We leren je om jouw (business) team naar een hoger plan te brengen door je concrete handvatten te geven die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Effectieve teams - bouwen aan vertrouwen
In deze virtuele sessie geven we je inzicht in het ontwikkelen van effectieve teams. Wat zijn de meest voorkomende valkuilen en wat is er nodig om maximaal resultaat te behalen? Bouw aan vertrouwen, wees duidelijk en voorkom zelfpromotie.

Digitale transformatie in de juiste context
In deze sessie zetten we het begrip digitale transformatie in de juiste context. We duiken samen twee uur lang de diepte in en bespreken de essentie van de belangrijkste technologische ontwikkelingen. Vervolgens bekijken we de meest interessante toepassingen die vandaag de dag binnen handbereik liggen. 

Dynamische analyse van het werkkapitaal
In deze sessie kijken we naar de dynamische analyse van het werkkapitaal. Met onder andere de cash conversion cycle, werkkapitaalcycli en belangrijke ratio’s krijg je het gereedschap dat nodig is om op een goede manier aan de slag te gaan met het analyseren en verbeteren van de werkkapitaalpositie van je organisatie.

Fraude is een keuze; fraudesignalen herkennen
Aan de hand van inspirerende voorbeelden word je tijdens deze expertsessie gescherpt in het herkennen van fraude. Tevens word je bewust wanneer jouw actie noodzakelijk is als het gaat om fraudesignalen. Bewustwording is de eerste stap naar herkenning en herkenning is de eerste stap naar actie en schadebeperking.

De psychologie van het overtuigen
Tijdens deze sessie passen we de belangrijkste inzichten uit de moderne psychologie toe om je gesprekspartners daadwerkelijk te overtuigen en zo meer gedaan te krijgen. Op interactieve wijze helpen we je verder om meer grip te krijgen en échte impact te maken tijdens belangrijke gesprekken. 

Robotic Process Automation
RPA is niets engs. Sterker nog, RPA heeft de belofte in zich dat Finance effectiever en efficiënter wordt door de inzet van RPA. We krijgen meer tijd voor wat echt leuk is in onze functie en zijn minder tijd kwijt aan de basiswerkzaamheden, "Automate the boring stuff" dus. In deze workshop brengen we je bij wat je moet weten over deze trend in Finance. 

Data Analytics
Data heeft de toekomst. Hoe meer je beslissingen kunt nemen op basis van data hoe beter de beslissing wordt. De ontwikkelingen binnen data analytics gaan dan ook razendsnel. Artificial Intelligence en machine learning, het zorgt voor een versnelling van de manier waarop we beslissingen nemen. Hoor er alles over in deze sessie.

Risk Management
Wat wordt onder goed Risk Management verstaan? Hoe bepaal je de Risk Appetite voor je organisatie? Wat is de link tussen Corporate Risk en Credit Risk, Big Data en voorspellend vermogen? Over enkele jaren zal de basis van het vakgebied Risk Management radicaal anders ingevuld worden. Hoe? Ontdek het in deze sessie. 

Professionele Ethiek
Bedrijven hebben vaak te maken met ethische dilemma's. Als finance professional heb je een belangrijke rol in het bewaken van grenzen. Het is daarom van belang om jezelf scherp te houden op ethiek. Hoe sta jij tegenover ethische dilemma's? Bereid je voor op een praktische sessie met veel interactie en verrassende inzichten.

Trends in Management Accounting
Het verzamelen, analyseren en rapporteren van financiële informatie voor planning en control door het management is een van de belangrijkste taken van de controller. Wat zijn de trends op dit gebied? Wat is de impact van ontwikkelingen als big data en predictive analytics op Management Accounting?

Investering:
- 6 PE uren: 450 Euro
- 10 PE uren: 750 Euro
- 20 PE uren: 1250 Euro

Inschrijven gaat via onze partnerorganisatie Next Level Academy. Via de evenement tegels hier onder kun je naar de website van Next Level Academy.

Leer in deze bijeenkomst:

  • de belangrijkste kennis, tips & tricks op diverse thema's
  • van absolute experts op de diverse thema's


Investering

0 exclusief BTW

Aantal PE-uren

6 PE-uren

Meer weten over inhouse-mogelijkheden?

Diverse organisaties gingen je al voor.

Op alle werkdagen van 7 tot en met 18 december.
10.00 tot 12.00 Eerste workshop
14.00 tot 16.00 Tweede workshop

Alle workshops worden aangeboden via Zoom.