Brein in Balans

Meteen effectiever met minder stress

pijl
Ons brein zorgt voor de ideale afstemming van ons lichaam op de omgeving. Als (Finance) Professional leid je een druk bestaan waarbij het voor je brein een uitdaging is die afstemming te vinden. Je werkt volgens strakke deadlines, hebt altijd mail en dient als ad hoc vraagbaak voor de organisatie. En dan hebben we het nog niet eens over je mobiele telefoon en alle meetings waar je bij zit. Al met al zorgen deze prikkels voor een drukke omgeving. Inmiddels is ook aangetoond dat een te drukke omgeving leidt tot stress. Wanneer we onszelf overvragen kan dat leiden tot vermoeidheid, slaapproblemen en moeite met ontspannen. Hoe zou het zijn wanneer we beter in staat zouden zijn onze omgeving af te stemmen op hoe het brein optimaal functioneert? In deze powerworkshop laten we je zien hoe je dat aanpakt! Wordt meteen effectiever en ervaar minder stress.
Ons huidige werk kenmerkt zich door ICT-oplossingen. E-mail, smartphones, thuis werken omdat we altijd en overal bereikbaar zijn. Zelfs onze contacten onderhouden we voor een groot deel digitaal. Maken al deze mogelijkheden ons leven gemakkelijker, of hebben we een digitaal “Trojaans Paard” binnengehaald in ons leven, zodat we nooit meer aan ontspannen toekomen. We werken vaker, langer en ver buiten kantooruren. In deze workshop geven we je inzicht in hoe je brein werkt én ga je naar huis met concrete tips om je brein beter aan te laten sluiten bij je omgeving. Eerst verkennen we de anatomie van het brein om daarna te kijken hoe en volgens welke principes alle hersenstructuren samenwerken. Daarna gaan we aan de hand van voorbeelden en oefeningen ontdekken hoe onze werkdagen er nu uitzien en wat je concreet kunt doen om hier verandering in aan te brengen. Het resultaat: een brein in balans.

Deze workshop is filevrij georganiseerd. We starten om 16.00 uur en sluiten af met een drankje/hapje om 20.00 uur.
Bovendien serveren we een prima maaltijd tijdens de workshop. 

Spreker: Andreas Wismeijer
Andreas Wismeijer promoveerde aan de Universiteit van Tilburg op zijn proefschrift over de psychologie van geheimen. Op dit moment werkt hij aan de Universiteit van Tilburg en tevens aan de Nyenrode Business Universiteit als Visiting Associate Professor op het gebied van de persoonlijkheidspsychologie. Andreas is een toponderzoeker die het vak ook nog eens goed weet te verwoorden. Die eigenschap bezorgde hem optredens in “De Wereld Leert Door”. Voor zijn onderzoek en onderwijs maakt hij gebruik van inzichten uit de sociale en evolutionaire psychologie.Leer in deze bijeenkomst:

  • hoe je brein werkt en hoe het omgaat met informatie
  • waarom je besluitvorming meer reflexmatig en automatisch wordt wanneer je moe bent
  • met welke concrete handvatten je meer productiviteit uit je brein haalt met minder moeite
  • hoe, vanuit het brein gezien, een ideale en productieve werkdag eruit ziet
  • hoe heuristics en cognitieve biases hele slimme mensen domme dingen laten doen
  • welke factoren de grootste invloed hebben op je stressbalans en hoe je in balans kunt blijven, ook onder hoge werkdrukInvestering

460 exclusief BTW

Aantal PE-uren

4 PE-uren

Meer weten over inhouse-mogelijkheden?

Diverse organisaties gingen je al voor.

Programma
15:45 – 16:00 uur  Ontvangst
16:00 – 17:45 uur  Blok 1 
17:45 – 18:15 uur  Maaltijd
18:15 – 20:00 uur  Blok 2
20:00 uur               Einde en aansluitend netwerk borrel