pijl

Het wenkend perspectief aan de horizon voor finance

Deze week verscheen het rapport “the future of jobs” van het World Economic Forum.Voor dit rapport is uitvoerig onderzocht waar het naar toe gaat met de ontwikkelingen van de hoeveelheid beschikbare banen voor de periode tot en met 2022. Het rapport is waardevol, ook voor de finance professional. Uit het rapport is namelijk een ontwikkel richting te halen voor finance professionals die zich voor willen bereiden op de toekomst. Ik duik de komende weken eens goed in het rapport en kan dat iedereen aanraden. In dit blog alvast twee interessante ontwikkelingen die het rapport laat zien.

Routinematig werk in Finance gaat echt verdwijnen

Ik kom regelmatig mensen tegen binnen ons finance vakgebied die aangeven dat het “allemaal zo’n vaart niet zal lopen” met de technologische ontwikkelingen. Hoezo zouden we op korte termijn zo veel banen verliezen, want “ik heb toch genoeg te doen”? Ik kan het niet genoeg zeggen, dat is niet de ‘mindset’ waarmee je ervoor zorgt dat je actief aan je toekomst werkt. En het banenverlies in een aantal kerndomeinen van finance neemt toe. Routinematig werk zoals het invoeren en boeken van transacties, maar ook het opstellen van verschillende rapportages heeft zijn langste tijd gehad. In tabel 3 in het rapport vind je de rollen die dat soort werk verzorgen terug onder de “redundant roles”. Niet de hoek waar je wilt zitten. En dit rapport praat niet over de verre toekomst, want het is zo 2022.

Maar we hebben een wenkend perspectief

Maar er is zeker goed nieuws te melden op basis van het rapport, want de verwachting is dat nieuwe technologie meer banen zal scheppen dan het zal vernietigen. Het zijn alleen wel andere banen.  En welke kant moet je dan op als je werkzaam bent in finance? Daarvoor geeft het rapport voldoende handvatten. Kijk maar eens naar tabel 4 van het rapport.

Een snelle blik op de trend in de vraag naar vaardigheden laat zien dat naar verwachting vaardigheden als “analytisch denken en innovatie”, “het oplossen van complexe problemen”, “kritisch denken en analyseren” en “systeemanalyse en -evaluatie” belangrijke vaardigheden zijn waar meer vraag naar komt. Dat lijken me toch vaardigheden waar de gemiddelde finance professional mee uit de voeten kan.

Vooral een verschuiving van vaardigheden

En dat rechtvaardigt een conclusie dat voor finance professionals voldoende ruimte is voor om- en bijscholing. Naar verwachting heeft zo’n 54% van de beroepsbevolking een belangrijke om- en bijscholing nodig. Voor finance professionals betekent dat vooral een om- en bijscholing die gerelateerd is aan het verwerken van data en aan het trekken van de juiste conclusies op basis van data. De slimme finance professional gaat daar nu al actief mee aan de slag.

Op Finance on a Mission geven we je alvast de inspiratie die je nodig hebt om ‘uit de startblokken’ te komen.

Op nu.nl verscheen ook een algemeen bericht over het rapport: ‘Robotisering creëert komende vijf jaar 58 miljoen nieuwe banen’