pijl

Een leeslijst voor de zomer

De zomer staat voor de deur. Een periode om even los te komen van het werk en te genieten van het weer, de natuur en een andere routine. Ook is het een tijd waarin je weer eens goed de tijd kunt nemen om te lezen. Natuurlijk mag dat fictie zijn. Een goed managementboek is echter ook een prima tijdbesteding. Lezen en leren. Werken aan je ontwikkeling. In dit blog heb ik een aantal suggesties opgenomen voor managementboeken die je kunnen helpen aan mooie inzichten, die vlot lezen en je helpen na de vakantie de draad weer goed op te pakken. Zo gebruik je de vakantie om toch ook een beetje te werken aan een rooskleurige toekomst. Ik heb de leestips opgedeeld in drie verschillende categorieën. Veel leesplezier!

Technologie

  • Blockchain organizing for managers – Paul Bessems

De blockhain is zoveel meer dan bitcoin. Toch hebben veel mensen nog geen begrip van de technologie van blockchain hebben en vooral geen voorstellingsvermogen van wat kan. Vlot en helder geschreven, je krijgt snel een beeld van de (potentiële) impact van de blockchain.

  • Algoritmisering, wen er maar aan! – Jim Stolze

Jim is een begenadigd spreker en weet in dit boek om heldere wijze uit te leggen hoe het werkt met algoritmes. Helder en vol met mooie voorbeelden.

  • Artificial Intelligence IN ACTIE – AI-oplossingen bedenken en implementeren – Muriël Serrurier Schepper e.a.

Een praktisch boek over toegepaste A.I.. Concreet gemaakt en goed geschreven. Geheid stof tot nadenken en een mogelijke inspiratie voor toepassing in de eigen organisatie.

Persoonlijke Effectiviteit

  • En nu weer aan het werk! – Jasper Meerding

Vergaderen, daar besteden we veel tijd aan. Maar vaak zijn vergaderingen ook nog eens ineffectief. Maak een einde aan die ineffectiviteit met behulp van dit boek.

  • L.I.V.E. – Jan van Setten

De natuurwetten onder gedrag. Toepasbaar gemaakt en met humor geschreven. Dit boek helpt je gegarandeerd een aantal aanpassingen te maken die je leven leuker en jou effectiever maken.

  • Uitstekend – High-performanceprincipes voor zakelijk en professioneel succes – Paul Rulkens

Mensen die veel presteren werken volgens kopieerbare principes. Paul heeft ze onderzocht en heeft een boek geschreven over deze ‘high-performanceprincipes’. Maak je een aantal van deze principes eigen met behulp van zijn boek en zie je prestaties stijgen.

Leidinggeven/Management

  • Deep democracy – Jitske Kramer

Deep democracy is een mooi fenomeen en Jitske Kramer schreef er een mooi boek over. Hoe je de stem van de minderheid op een goede manier een plek kunt geven in besluitvorming.

  • Agile – Rini van Solingen

Een boek dat de essentie van het buzzword agile goed verhelderd. Vol met tastbare tips en een boek dat je helpt om de essentie van agile te pakken.

  • Verdraaide organisaties – Terug naar de bedoeling – Wouter Hart

Praktisch en verhelderend boek over het kwaad dat een teveel aan coördinatie en management met een organisatie doet. Mooie voorbeelden en inzichten om zaken vooral eenvoudig te organiseren.